Cidermarinerad skinka med ädelsås

Cidermarinerad skinka med ädelsås
Foto: TV4

Skinka kan bli lite torr, men om den marineras och kokas blir den saftig och smakar mera.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,5 kg benfri skinkstek
  • salt
  • Marinad:
  • 5 dl äppelcider
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 1 st liten gul lök, skivad
  • 1 st lagerblad
  • 5 korn vitpeppar

Sås:

  • 150 g ädelost
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda marinaden i ett djupt kärl, inte för stort. Lägg i köttet och täck. Ställ i kyl 1 dygn. Vänd köttet några gånger under tiden.
  2. Tag upp och torka köttet. Bryn det runtom. Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen. Lägg i gryta och slå på cirka 3 dl av den silade marinaden. Stek tills termometern visar 70-75°. Ta upp och låt kallna. Skiva den tunt.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen med elvisp. Servera med varma grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept