Ciderkokt pulled pork tacos

25 m + 3 h
4
Från Nyhetsmorgon

Låt fläskkarrén långkoka i cider och servera sedan i tortillabröd med coleslaw, chili och rostad lök!

Tips! Det blir en stor mängd pulled pork av det här receptet. Använd köttet som blir över till smaskiga picknick mackor!

Dryck: Cider, Cidre Ponpon, art nr. 11723 eller Alkoholfri cider, La Ribaude Jus de Pommes, art nr. 1990

29 juli 2016
Visa mer
25 m + 3 h
4

Du behöver

Pulled pork

  • 800 g hel fläskkarré
  • 1 gul lök
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 msk ingefära, riven
  • 5 dl äppelcider
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 0,5 dl ljust muscavadosocker
  • salt och peppar

Coleslaw

  • 0,5 sommarkålshuvud
  • 1 liten morot
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 rödlök
  • 1 krispigt äpple
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 msk grovkorning dijonsenap
  • 2 tsk flytande honung
  • salt och nymalen svartpeppar

Till servering

  • 4-8 tortillabröd
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 dl rostad lök

Gör så här

  1. Pulled pork
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg fläskkarrén i en trång gryta. Skär löken i skivor, hacka vitlöken, och lägg ner i grytan.
  3. Blanda riven ingefära, cider, vinäger, paprikapulver, muscavadosocker och smaka av med lite salt och peppar. Häll ciderblandningen i grytan och ställ in i ugnen i minst 3 timmar, gärna mer om du har tid. Slå vätskan över köttet då och då. Ta ut ur ugnen och dra köttet i trådar.
  4. Coleslaw
    Strimla kålen fint, riv morot och vitlök, skiva rödlök tunt och hacka äpple. Blanda med crème fraiche, majonnäs, dijonsenap, honung och smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Servera köttet och coleslaw i tortilliabröd med lite färsk chili och rostad lök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept