Cider can chicken

1 h 45 m
4
Cider can chicken
Foto: TV4
Från Mitt kök

Klassikern beer can chicken i en ny tappning - med päroncider istället för öl! Riktigt friskt och gott. Serveras med grillad spetskål med lime och mandel.

14 augusti 2015
Visa mer
1 h 45 m
4

Du behöver

  • 1 hel kyckling
  • 33 cl päroncider på burk

Rub

  • 2 msk dalt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk fänkålsfrön

Glaze

  • 1 dl honung
  • 1 msk kokande vatten

Tillbehör

  • 1 spetskål
  • 2 lime
  • 2 msk honung
  • 1 dl mandel, krossad
  • körvel

Gör så här

  1. Sätt på grillen för indirekt grillning. Försök att hålla temperaturen mellan 150-160 grader.
  2. Rosta fänkålsfrön och mortla till ett pulver. Blanda sedan ner salt och olivolja. Häll rubben över kycklingen och massera in.
  3. Öppna päroncidern och häll av hälften. Öppna sedan med en konservöppnare toppen på burken och montera på kycklingen. Ställ den i mitten av grillen och stäng locket.
  4. Det tar ungefär 90 minuter tills kycklingen är klar (innertemperaturen ska vara 65 grader). Blanda honung och vatten och pensla kycklingen var 10:e minut den sista halvtimmen. När den är klar låt den vila minst 15 min.
  5. Dela spetskål i 4 klyftor, grilla på grillen tills den tar färg.
  6. Blanda limejuice, honung och krossad mandel. Lägg in dressingen mellan spetskålsbladen. Toppa med körvel. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept