Sushi

Sushi
Foto: TV4

Sushiriset tar lite tid att förbereda, så läs anvisningarna och var ute i god tid. Varför inte förbereda ris, fiskar och noriblad och låta gästerna skapa sina egna bitar?

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet ger ca 12 bitar.

Ätliga blommor kan beställas i din matvarubutik eller blomsterhandel.

Dryck: Päroncider, alkoholfri alternativt mosserande vin, typ ”Cava”.

9 februari 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 pkt sushiris
  • risvinäger
  • 3 st noriblad
  • 100 g rå lax (bör frysas i två dygn)
  • 100 g sikrom, ca
  • 0,5 pkt crabsticks
  • 1 st avokado
  • 0,5 st tub wasabi
  • Ätliga växter till dekoration

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Låt fantasin flöda, rulla kuddar och lägg fisken på, rulla en tub runt en bit ris och fyll med rom. Makirullar görs med en speciell matta. Du hittar den på hyllan med asiatisk mat i välsorterade butiker.
  3. Dekorera med ätliga växter.
  4. Servera eventuellt med misosoppa. Färdig soppa finns på asiatiska hyllan i välsorterade butiker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept