Churros med choklad- och karamellsås

Från Nyhetsmorgon

Friterade churros som serveras med en ljuvlig choklad- och kolasås.

20 mars 2016
Visa mer

Du behöver

Choklad- och karamellsås

  • 50 g glykos
  • 95 g strösocker (1 dl)
  • 200 g vispgrädde (2 dl)
  • 25 g smör (1 msk)
  • 5 g salt (1 tsk)
  • 50 g mörk choklad

Churrossmet

  • 300 g vatten (3 dl)
  • 25 g smör (2 msk)
  • 5 g salt (1 tsk)
  • 15 g strösocker (1 msk)
  • 150 g vetemjöl (2,5 dl)
  • 110 g ägg (2)

Fritering

  • 400 g vegetabilisk olja

Servering

  • kanel
  • socker

Gör så här

  1. Choklad- och karamellsås
    Värm glukosen, tillsätt sockret i omgångar och koka tills du får en fin karamell. Tillsätt lite av grädden i omgångar. Låt koka ihop ordentligt.
  2. Avsluta med att tillsätta smör och sist flingsaltet. Slå över chokladen och blanda tills såsen är slät och fin. Plasta bunken och ställ åt sidan.
  3. Churros
    Koka upp vatten, smör, salt och socker. Tillsätt mjölet och arbeta degen med en träslev i några minuter över värme tills degen släpper från kanterna på kastrullen.
  4. Lägg över degen i en matberedare och tillsätt ett ägg i taget. Fyll en spritspåse med stjärntyll. Värm oljan till 170-180 grader. Spritsa långa churroskorvar direkt i oljan och knipsa av eller klipp med en sax. Gör inte mer än 3 åt gången.
  5. Plocka upp från oljan när dom fått en fin gyllenbrun färg med en sil och rulla i kanelsocker och servera med choklad- och karamellsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept