Geile Gerts Gefärliche Gratäng

Geile Gerts Gefärliche Gratäng
Foto: TV4

Geile Gerts Gefärliche Gratäng

Av: Christopher Larsson

Från: Halv åtta hos mig

4 ingredienser

Blomkålsgratäng med ädelost. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Resten av ingredienserna på tallriken hittar du

här.

Ingredienser

portioner
  • 2 blomkål
  • 50 g ädelost, riven
  • 1 förp Kelda ostsås
  • 4 skivor vitt bröd, i tärningar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa blomkålen och dela den i buketter. Koka den i cirka 6 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Lägg blomkålen i en ugnsfast form och blanda ner den rivna ädelosten. Häll över ostsåsen och till sist brödtärningarna. Gratinera i ugnen cirka 15 min eller tills gratängen fått lite färg.