Flytande joddlarstrudel mit apfel

Flytande joddlarstrudel mit apfel
Foto: TV4

Apfelstrudel kommer från Österrike och är en tunn deg fylld med äpplen. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Vill du göra egen smördeg? Receptet hittar du

här.



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Flytande apfelstrudel: Blanda 1 cl Obstler (fruktsnaps som även kallas Obstbrand) med 3 cl äpplejuice i ett snapsglas. Strö över lite kanel. Drick!



17 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 förp kyld, rektangulär smördeg
  • 2 st skalade, urkärnade och skivade äpplen, gärna Cox Orange
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 dl russin
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 0,5 dl smält smör
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Blanda äpplen med socker, kanel, russin och citronskal.
  2. Lägg på fyllningen i en sträng en bit in från ena långsidan av smördegen. Häll över hälften av smöret. Rulla försiktigt ihop till en rulle. Lägg rullen med skarven nedåt på en bakplåtsklädd plåt. Nagga med en gaffel över hela rullen. Pensla med resterande smör och gratinera i ugnen cirka 10-15 min. Avsluta med att pudra över lite florsocker. Servera med vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept