Kolja med bifftomat och mandelpotatis

4

Du behöver

  • 1,5 kg kolja
  • 1 l vatten
  • 100 g salt
  • 1 st citron
  • 4 st shalottenlökar
  • 3 st lime
  • 1 knippe koriander
  • 6 st mandelpotatis
  • 100 g rökta laxfenor
  • 2 dl olivolja
  • 3 st bifftomater
  • 1 msk smör (cirkamängd)
  • 1 dl mjölk (cirkamängd)
  • 1 dl grädde (cirkamängd)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda vatten, salt och citronskal. Låt stå tills saltet löst sig.
  2. Putsa bort ben och fjäll från fisken. Skär fisken i filéer á 180 g styck. Låt ligga i saltlagen i 8 min.
  3. Skala och hacka löken och blanda med limejuicen, olivoljan och skuren koriander smaka av med salt och peppar.
  4. Koka potatisen mjuk i saltat vatten och ånga av. Passera potatisen i en sil. Vlanda med smör, mjölk och grädde. Blanda i laxfenorna i purèn, smaka av med salt.
  5. Skär tomaterna i mindre bitar. Salta och peppra.
  6. Baka till fisken på 100 grader tills innertemperaturen är 48 grader.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept