Tapenade och smördegsinbakade oliver

Tapenade och smördegsinbakade oliver passar perfekt till välkomstdrinken.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 oktober 2010

Du behöver

Tapenade

  • 300 g gröna oliver med piemento
  • 30 g kapris
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • baguette
  • olivolja till stekning

Smördegsinbakade oliver

  • 200 G gröna oliver i vatten, utan kärnor
  • smördeg
  • 1 st ägg
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Tapenade
    Mixa alla ingredienserna i en matberedare.
  2. Olivstek baguetteskivor, klicka på tapenade.
  3. Smördegsinbakade oliver
    Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Låt oliverna rinna av.
  5. Klä dem med smördeg.
  6. Vispa ägget lätt.
  7. Pensla oliverna och rulla dem sedan i sesamfröna.
  8. Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda ett par minuter, tills de fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept