Limetarte

Limetarte
Foto: TV4

Limetarte med syrliga smaker. Serveras med limoncellomarinerade bär.

lTarten räcker till 8-10 personer.

Dryckestips

Limoncello "Il Limone" Casoni

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

13 oktober 2010
Visa mer

Du behöver

Botten

  • 300 g mandelmassa
  • 1 st ägg
  • 2 st äggvitor

Glasyr

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 st limefrukter, skal av båda saft från ena
  • 1 dl florsocker
  • 2 st äggulor
  • 5 st passionsfrukter

Marinerade bär

  • Färska hallon, blåbär, vinbär, björnbär, passionsfrukt
  • 0,5 dl limoncello

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och rör ner ägget och äggvitorna.
  3. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant.
  4. Grädda botten i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  5. Låt kallna.
  6. Glasyr
    Riv det yttersta skalet av båda limefrukterna.
  7. Vispa grädden.
  8. Blanda ner limeskal och saften från ena limen.
  9. Tillsätt även florsocker och äggulor.
  10. Bred glasyren över kakan och frys den i minst 4 timmar.
  11. Marinerade bär
    Blanda och låt bären marinera i likören ca 1 timme.
  12. Vid servering
    Ta ut kakan en stund före serveringen.
  13. Halvera och gröp ur passionsfrukterna och fördela kärnorna över tårtan.
  14. Servera tarten med marinerade bär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept