Avocadomousse med löjrom

30 min
4
Avocadomousse med löjrom
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Mousse

  • 6 st mogna avokado
  • 0,5 dl finhackad purjolök
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 msk sherry, torr
  • 0,5 st citron, saft
  • 2 burkar consommé, väl kyld
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 hg löjrom
  • Citron, tunt skivad

Mammabullar

  • 3,5 dl vatten, ljummet
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk havssalt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • äggvita
  • vetekross

Gör så här

  1. Soppan
    Lägg alla ingredienser förutom grädden i en mixer.
  2. Vispa grädden och vänd ner i mixen.
  3. Fördela i coupeglas och ställ kallt.
  4. Garnera med löjrom och små citronbitar.
  5. Mammabullar
    Värm ugnen till 225 grader.
  6. Smula jästen och rör ut den i det ljumma vattnet.
  7. Tillsätt socker, salt och mjöl.
  8. Arbeta degen och låt jäsa i 30 min.
  9. Slå upp degen och knåda den lätt.
  10. Dela den i två lika delar och forma rullar.
  11. Skär i bitar och rulla till runda bullar.
  12. Lägg på plåt, platta lätt med handen och låt dem jäsa i 30 minuter
  13. Gör en liten skåra i varje bulle.
  14. Pensla med äggvita och strö över vetekross.
  15. Grädda i ugn i cirka 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept