Halloncheesecake med pepparkaksbotten och riven mörk choklad

Halloncheesecake med pepparkaksbotten och riven mörk choklad
Foto: TV4

Halloncheesecake med pepparkaksbotten och riven mörk choklad

Av: Christina Estemar Banks

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

En magisk cheesecake med hallon, pepparkaka och mörk choklad. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

  • 0,5 förp pepparkaka (eller 20 små papparkakor)
  • 25 g smör, smält

Fyllning

  • 4 ägg
  • 500 g färskost
  • 0,5 dl vaniljkvarg
  • 1 tsk vaniljsocker

Topping

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl frysta hallon
  • 0,5 dl mörk choklad, riven

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Krossa pepparkakorna fint och blanda med det smälta smöret.
  3. Lägg på botten i en kakform. Grädda i cirka 10 min på 175 grader.
  4. Mixa äggen, färskosten och kesellan till en slät smet. Smaksätt med vanilj.
  5. Häll smeten i kakformen och grädda längst ner i ugnen i cirka 30 min tills den nästan stelnat.
  6. Rör samman creme fraiche och florsocker och bred det på den fortfarande ljumma kakan.
  7. Häll över dom frysta hallonen. Låt stå i kylen.
  8. Serveras med riven mörk choklad.