Kaipsoppa

30 min
4
Kaipsoppa
Foto: TV4

Spännande vildlöksoppa från Gotland.

Vintips från Christina
Santa Carolina Cellar Selection Sauvignon Blanc pris 52 kr art nr 73626

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


31 oktober 2011
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 dl kaip, skurna i bitar
  • 2 msk smör
  • 1 l buljong ( 1,5 höns + 1,5 grönsak)
  • 2 dl grädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin

Gör så här

  1. Bryn kaipen i smöret + knivsudd curry i två minuter.
  2. Blanda i buljongen och koka i cirka 15 minuter, mixa den med en stavmixer.
  3. Grädden, vinet och mjölet vispas ihop i en bunke och blandas ner i soppan.
  4. Koka upp en stund innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept