Rullrånskorg

Rullrånskorg
Foto: TV4

Rullrånskorg med smultron. Serveras med punschparfait.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


31 oktober 2011
Visa mer

Du behöver

Rullrånskorg

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 125 g smör, smält
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • Smultron och/eller tärnade jordgubbar till fyllning

Punschparfait

  • 3 st äggulor
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,75 dl punsch

Gör så här

  1. Rullrånskorg
    Värm ett rullrånsjärn på en spisplatta med jämn värme.
  2. Ägg och socker vispas det smälta smöret hälls i smeten, sist mjölet blandat med vaniljsockret.
  3. När järnet har blivit varmt lägg en matsked smet i järnet vänd några gånger tills det har fått fin färg, den färdiga kakan läggs i en tekopp för att stelna så blir det en korg.
  4. Resten av smeten kan man rulla ihop som en rulle.
  5. Fyll korgen med bären.
  6. Servera med punschparfait.
  7. Punschparfait
    Vispa äggulor och socker poröst.
  8. Vispa grädden i en annan bunke.
  9. Rör ner punschen i äggvispet.
  10. Vänd sen i grädden och frys i minst 4 timmar.
  11. Skeda upp parfaiten på tallrik bredvid den bärfyllda rullrånskorgen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept