Marängtårta med hallon

Marängtårta med hallon
Foto: Tv4

Du behöver

  • 4 äggvitor
  • 2,75 dl strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk citronsaft (eller några droppar ättika)
  • 2,5 pkt (à 125 g) färska hallon
  • 6 dl grädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa upp äggvitor och ättika i en metallskål till ett mjukt skum.
  3. Blanda strösocker och majsstärkelse och tillsätt lite i taget, medan du konstant vispar till hårda toppar, ca 10 minuter. Sockret ska lösas upp så mycket som möjligt.
  4. Vänd ner ett halvt paket färska hallon i marängen.
  5. Bred ut 4 st bottnar à 20 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i 60 minuter och stäng sedan av ugnen och låt marängen baka klart på eftervärme. När ugnen är helt kall är marängen klar. Den ska vara krispig på ytan och lite seg i mitten.
  7. Vid servering, vispa upp grädden till mediumfasta toppar. Mosa 1 ½ paket hallon lätt med en gaffel. Söta
    eventuelllt med lite florsocker om det behövs. Blanda i hallonen.
  8. Bred ut lite hallongrädden och lägg på en botten. Upprepa med resterande bottnar. Toppa kakan med grädden, och dekorera med hallon och pudrat florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept