Persikotrifle med amarettogrädde

koket.se
Persikotrifle med amarettogrädde
Foto: tv4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Persikotrifle med amarettogrädde

8 ingredienser

Trifle, en dessert där du varvar mjuk kaka med, i denna variant, persikor samt grädde smaksatt med mandellikör.

En trifle är som bäst när den får stå och dra till sig i några timmar, så förbered innan middagen och dekorera det sista och servera en otroligt god och enkel efterätt.

Se Christina Gyllner laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 sockerkaka, mandelkaka eller liknande mjuk kaka
  • 3 dl grädde
  • 2-3 msk mandellikör
  • 100 g mandelspån
  • ca 4 persikor
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • jordgubbar, lite, som dekoration

Gör så här

  1. Ta en glasskål eller servera i individuella glas om du vill. Bryt kakan i små bitar och fördela hälften av den i botten.
  2. Vispa grädden till medelfasta toppar och tillsätt mandellikör efter tycke och smak.
  3. Dela persikorna i 3 cm stora bitar. Låt marinera med strösockret och vaniljpulvret i ca 10 minuter.
  4. Toppa kakan med lite persikor och sedan en klick mandelgrädde. Flaga lite mandel över.
  5. Upprepa med ett nytt lager.
  6. Låt gärna din trifle stå i några timmar i kylskåp innan servering. Avsluta med grädde och dekorera med lite färska bär.