Glassbomb med hemgjord chokladsås, maräng och kanderade nötter

Glassbomb
Foto: tv4

Du behöver

Chocolate Fudge Sauce

  • 25 g smör
  • 0,75 dl grädde
  • 2 msk muscovadosocker
  • 0,5 dl sirap
  • 0,25 tsk salt
  • 50 g mörk choklad, hackad

Maräng

  • 1 äggvita
  • 1 dl strösocker
  • skvätt ättika

Kanderade nötter

  • 3 dl pecannötter
  • 1 liten äggvita
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk flingsalt
  • Vaniljglass till servering

Gör så här

  1. Chokladsås
    Låt alla ingredienser sjuda upp på låg/medelvärme. Låt tjockna något, chokladen ska smälta helt och du vill ha en len och homogen sås. Totalt ca 10 minuter, rör med jämna mellanrum.
  2. Ta kastrullen från värmen och häll över chokladsåsen i en glasburk. Ställ åt sidan för att svalna.
  3. Maräng
    Separera äggvitan från gula och vispa äggvitan tillsammans med socker och en skvätt ättika. Låt gå i bakmaskinen i minst 10 minuter tills sockret löst sig och topparna blir fasta.
  4. Slå upp i en spritspåse och spritsa små former på ett bakplåtspapper. Baka sedan i 125 grader i 45 minuter.
  5. När det gått 45 minuter, stäng av ugnen men låt marängerna stå kvar och bli kalla för bästa resultat.
  6. Nötter
    Blanda socker med salt.
  7. Separera ett ägg.
  8. Slå upp nötterna i en ugnsfast form och blanda runt tillsammans med äggvita och sockerblandningen. Se till att alla nötter har socker och ägg runt om.
  9. Baka i ugnen på 125 grader i ca 30 minuter.
  10. Blanda nötter och maräng med glass. Toppa med chokladsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept