Kokt piggvar med riven pepparrot

4

Du behöver

  • 1 st piggvar på ca 2-3 kg
  • 1 st pepparrot
  • 200 g smör
  • 1 kg potatis, fast
  • 1 knippe dill
  • 1 st citron
  • Salt, efter smak

Gör så här

  1. Rimma piggvaren i saltlag på 50 gram salt med 1 liter vatten i 12 timmar.
  2. Skär av huvudet och dela piggvaren i 4 lika stora delar.
  3. Koka i lättsaltat vatten till den har en innertemperatur på 52 grader.
  4. Skala och riv rikligt med pepparrot.
  5. Skala och koka potatisen i 25 minuter, i saltat vatten och ett halvt knippe dill.
  6. Smält smöret.
  7. Serveras omgående med resterande dill och citron om man vill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept