Jordgubbar á la Uno

Från Nyhetsmorgon

Flambera jordgubbar och krydda med grönpeppar, ketchup och apelsin! En märklig smakkombination kan tyckas men den fick hela studion att utbrista i ett mmmmm - underbart!

Här hittar du Christians varmrätt

Förälskade havskräftor


21 januari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g jordgubbar
  • 100 g smör, osaltat
  • 100 g råströsocker
  • 6 cl renat Aquavit
  • 10 g grönpeppar i lag (bara kornen)
  • 30 g ketchup
  • 0,5 dl apelsinjuice, färskpressad

Serveras med

  • Vaniljglass, gärna nyvevad

Gör så här

  1. Värm en panna till medelvärme.
  2. Tillsätt smör och låt smälta.
  3. Tillsätt råsocker och låt smälta tills det bildar en karamell.
  4. Häll i jordgubbarna och flambera med Aquaviten.
  5. Låt brinna ut.
  6. Tillsätt apelsinjuice, ketchup och grönpepparn.
  7. Värm tills allt bildat en homogen sås.
  8. Servera med nyvevad vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept