Ört/vitlöksbakad rödtunga serveras med potatis- och pepparrotssallad samt en citron/kaprisyoghurt

4

Du behöver

  • 4 rödtungafiléer à 150 g
  • 2 klyftor vitlök, finskurna
  • 30 g dill, finskuret
  • 20 g ströbröd
  • 0,5 knippe gräslök, finskuren
  • olivolja
  • salt

Potatis- och pepparrotssallad:

  • 300 g kokt potatis, delad i mindre bitar
  • 1 bit pepparrot, riven
  • 10 cocktailtomater, delade
  • 1 rödlök, skalad och skuren i båtar
  • 1 knippe ruccola, sköljt
  • 6 kvistar dill, grovt plockade
  • salt, peppar, socker och lite olivolja
  • saft från en halv citron

Citron- och kaprisyoghurt:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • skal från en citron
  • 2 msk kapris
  • socker

Gör så här

  1. Blanda örter, vitlök och ströbröd med olivolja. Salta fisken. Stryk på ört/vitlöksblandningen på fisken.
  2. Baka i ugn på 130 grader i tills ört- och vitlöksblandningen fått lite färg.
  3. Potatis- och pepparrotssallad:
  4. Blanda samman citronsaft, olivolja, salt och peppar till en dressing. Blanda samman alla grönsakerna.
  5. Vänd dem i dressingen. Smaka upp med färsk riven pepparrot.
  6. Citron- och kaprisyoghurt:
  7. Blanda samman matlagningsyoghurt och kapris med skal från citron. Smaka upp med socker.
  8. En lätt rätt att göra. Både fisk och sås kan göras i förväg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept