Vegetarisk pasta med skogschampinjoner

Vegetarisk pasta med skogschampinjoner
Foto: tV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Vegetarisk pasta med skogschampinjoner

15 ingredienser

Vegetarisk pasta med skogschampinjoner och vitlök serveras med sallad på sharonfrukt och tomat. På onsdagar tar Marie Tegnér med sig lite nyttiga råvaror. Christian lagar en rätt, Marie en lite nyttigare. Här är Christians vegetariska pasta.

Här hittar du Maries Vildsvinsragu

Ingredienser

portioner
  • pasta (skruvar)
  • 200 g skogschampinjoner
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1 rödlök
  • 2 viltbuljong
  • 2 dl färskost
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 kvistar dragon
  • 1 limefrukt
  • 4 kvisttomater
  • 2 sharonfrukt
  • 1 ask rucolasallad
  • 1 ask spenat
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Koka pasta i vatten som smaksatts med viltbuljong.
  2. Sila av när den är klar.
  3. Fräs champinjoner, vitlök och rödlök.
  4. Smaka upp med salt och peppar.
  5. Så i den nykokta pastan i stekpannan.
  6. Koka upp 2 dl cream cheese i en egen kastrull.
  7. Tillsätt dijon senap.
  8. Smaka upp med salt och peppar.
  9. Slå i dijon och cream cheesen i pannan med pastan.
  10. Koka ihop och lägg i blad ifrån 2 kvistar dragon.
  11. Skär kvisttomat och sharonfrukten i bitar.
  12. Blanda tomat och sharo med salt, peppar och juicen ifrån 1 lime.
  13. Blanda i ruccola och spenat.
  14. Häll upp i en skål och servera!