Färsk pasta med inlagda kronärtkockor och riven jordlagrad pecorino ost

Färsk pasta med inlagda kronärtkockor och riven jordlagrad pecorino ost
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Det är härligt med färsk pasta! Att ha inlagda kronärtskockor och en lagrad ost av sorten pecorino till gör det bara ännu bättre.

HANNA HEDLUND MATKASSE


Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Hummer feta haloumi chevre houmus tomater rödbetor pinjenötter kronärtskocka svamptortelini lufttorkad skinka färsk sparris
− Parmaskinka dela med någon halvt packet ca 10:-
− Kikärtor burk 400g 39.90:- dela på ca 20:-
− Chevré ca 20:-
− Kronärtskocka burk ca 20:-
− Svamp ca 10:-
− Färsk lasagneplatta ca 10:-
− Rosso sallad ca 10:-
− Mynta ca 10:-
− Mango ca 10:-
TOTALT: 120:-

12 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 4 st lasagneplattor
  • 1 burk inlagda kronärtskockor
  • 1 bit pecorino ost
  • buljong
  • charlottenlök

Gör så här

  1. Strimma lasagneplattorna till långa pasta remsor.
  2. Koka i buljong, till den är mjuk.
  3. Värm på kronärtskockorna, häll av spadet och häll i 1 dl vitt vin.
  4. Skala och skär charlottenlöken i tunna ringar.
  5. Blanda löken med kronärtskockorna, hacka persilja och lägg i pannan.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Riv osten och lägg upp i skål vid sidan.
  8. Lägg upp pastan och blanda ner kockorna.
  9. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept