Chilistekt kyckling med kamutvete

Chilistekt kyckling med kamutvete
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 100 g ruccola
  • 1 kruka basilika
  • 2 st avokado
  • 10 st cocktailtomater
  • 1 st rödlök
  • 1 burk kokta vita bönor (200 g)
  • 4 st kycklingbröst
  • 1 st röd chili
  • 1 burk kesella 10 % (250 g)
  • 1 st citron
  • 1 burk krossade tomater (370 g)
  • 4 port kamuvete
  • broccoli
  • smör
  • olja
  • pinjenötter
  • persilja, hackad
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Koka kamvete i hälften vatten och hälften krossade tomater i drygt 10 minuter. Smaka av för att se när de är färdiga.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda kesellan med skal och saft från en citron och svartpeppar.
  4. Salta och peppra kycklingbrösten.
  5. Stek i olja och smör.
  6. Tillsätt chilin och ös över stekfettet på kycklingen då och då under stekningen.
  7. Stek på medelvärme i ca 10 minuter.
  8. Dela avokadon i bitar, dela cocktail tomaterna i mitten. Skär rödlök i båtar.
  9. Plocka basilika och ruccola. Blanda med bönorna och 2 msk rapsolja.
  10. Salta och peppra.
  11. Koka broccoli i saltat vatten ca 2 minuter.
  12. Kyl ner.
  13. Blanda pinjenötter med olja och hackad persilja.
  14. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept