Örtkryddad grillad kycklingfilé med rostad mandelpotatis

Örtkryddad grillad kycklingfilé med rostad mandelpotatis
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Grillade Kycklingfiléer med örtkrydda som serveras med rostad mandelpotatis.

LARS LEIJONBORGS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Kycklingfilé, laxfilé, kalvfilé, färsk sparris, färska rödbetor, färskpotatis.
− Kycklingfilé ca 20:-
− Gulbetor/rödbetor, färska ca 15:-
− Mandelpotatis ca 10:-
− Chevré ca 20:-
− Tomat ca 5:-
− Jordärtskocka ca 10:-
− Vit choklad ca 15:-
− Apelsin ca 5:-
− Vaniljstång ca 10:-
TOTALT: 110:-

13 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • Provensaliska kryddor
  • 1 st jordärtskocka
  • 6 st mandelpotatis
  • 3 st tomater
  • 1 st röd lök
  • 1 knippe basilika

Gör så här

  1. Dela filéerna i 4 långa bitar.
  2. Rulla i provensaliska kryddor och stek i grillpanna.
  3. Skär potatis och stek tillsammans med skalad och delad kronärtskocka.
  4. Skär den färdiga kycklingen i skivor.
  5. Ringla över balsamvinäger.
  6. Lägg upp på fat tillsammans med potatis och kronärtskocka.
  7. Dela tomater, skala och skär lök i små klyftor, strimma basilika och blanda i bunke.
  8. Stek på med olja någon minut och servera tillsammans med potatis och kyckling.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept