Ingefära och lime kycklingspett med gräddstuvad chilipasta

Ingefära och lime kycklingspett med gräddstuvad chilipasta
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Kyckling kan man göra många goda rätter med. Varför inte göra ett kycklingspätt och servera tillsammans med gräddig pasta!

CARIN DA SILVAS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Allt med kyckling, ingefära, pasta, och alla desserter…..

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Kycklingfilé, ingefära, kanelgifflar (konstigt jag vet) pasta
− Kycklingfilé ca 40:-
− Chili ca 3:-
− Lime ca 5:-
− Ingefära ca 10:-
− Vit choklad ca 20:-
− Spenat ca 10:-
− Vattenkrasse ca 10:-
− Äpple ca 5:-
− Fullkorns pasta ca 5:-
TOTAL: 108:-

12 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 st röd chili
  • 1 st grön chili
  • Fullkornspasta (skruvar) till 2 personer
  • 2 st vitlöksklyftor (delade i bitar)
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl soja
  • 2 st lime
  • 2 dl yoghurt

Gör så här

  1. Dela kycklingen i långa bitar och trä på spett.
  2. Riv ingefära och blanda med rivet limeskal och olivolja.
  3. Pensla kycklingen med blandningen samtidigt den steks på spett i panna med vitlök.
  4. Koka pasta och häll sedan av vattnet.
  5. Kärna ur och skär chilin i ringar, stek lätt och blanda sedan i pastan.
  6. Häll på grädde och soja och låt koka några minuter.
  7. Blanda yoghurt med rivet limeskal och servera till kycklingen och pastan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept