Vitello tonnato

Vitello tonnato
Foto: Mastiff AB

Du behöver

  • 800 g kalvytterfilé, putsad
  • 200 g tonfisk
  • rostade fänkålsfrön, malda
  • salt, peppar, olivolja

Grillade grönsaker:

  • 4 st vita sparris
  • 4 st färsklökar
  • olivolja
  • 1 st citron, skalet
  • 40 st små rödlökar, skalad
  • 1 dl rödlöksvinäger
  • 2 msk kapris (gärna stora)
  • 1 st grapefrukt

Rödvinsreduktion:

  • 2 dl mörk oxfond
  • 2 dl rödvin
  • 1 st rödlök
  • 3 msk farinsocker
  • smör
  • 3 kvistar timjan

Gör så här

  1. Gnid in kött och tonfisk med salt, peppar och fänkålsfrö.
  2. Grilla tonfisken hastigt runt om. Värm på lite lätt i ugnen och skiva innan servering.
  3. Grilla kalvfilén i ca 5-6 minuter.
  4. Låt ligga och vila innan servering.
  5. Grillade grönsaker: Koka in rödlöken i röd vinäger i en kastrull, låt svalna.
  6. Skala och skär grapefrukten i bitar och servera detta till tonfisken toppat med kaprisen.
  7. Vänd runt grönsakerna i citron och olivolja.
  8. Grilla jämnt och servera som tillbehör till varmrätten.
  9. Rödvinsreduktion: Fräs rödlök i smör.
  10. Tillsätt farinsocker och låt glacera i kastrull i ca två minuter.
  11. Slå på vin och fond och låt koka ihop med timjankvistarna till önskad konsistens.
  12. Sila och smaka av med salt, peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept