Seekh Kebab Larkana

Det här är en bufférätt som med ris även fungerar som huvudrätt.

Beräkna ca 30-35 kebabs för att få rätt storlek på dem och forma dem sedan genom att använda en "kinapinne" för att köttet ska kunna andas genom hålet i mitten.

9 juli 2008
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 kg köttfärs av 70% lamm och 30% nötfärs kan varieras efter smak
  • 3 st medelstora gula lökar
  • 2 st medelstora mildare gröna paprikor typ turkisk Sivri peppar
  • 2 st små hela starka färska gröna chili
  • 6 st klyftor pressad färsk vitlök
  • 1 st medelstor knippe färsk koriander finhackad
  • 4 msk Seekh kebab masala (pulver)
  • 3 msk Keema tikkya masala (pulver)
  • 4,5 msk grillkrydda (efter smak för sälta och rundare smak)
  • 1 tsk torkad krossad chili (efter smak läggs i när man börjar blanda k
  • 1 tsk svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Krama ur lök, chili, koriander, vitlök och paprika med exempelvis en handduk för att inte färsen skall bli för lös.
  2. Blanda samman köttfärsen med alla de hackade grönsakerna.
  3. Tillsätt sedan de övriga torra kryddorna och blanda till en smidig färs. Smaka av med salt och peppar.
  4. Krama färsen runt blötlagda träspett (Blötlägg gärma o ca 2h) färdigt att grilla!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept