Örtstekt fläskfilé med avokado och apelsinsallad

Örtstekt fläskfilé med avokado och apelsinsallad
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Örtstekt fläskfilé med avokado och apelsinsallad

8 ingredienser

En härlig fläskfilé som är örtstekt och serveras med avocado och sallad av apelsin. Kan det vara söndagens middag?

MORGAN ALLING MATKASSE

MIN drömkasse:
Mixat från alla världens hörn. Jag gillar att blanda frukt med kött, apelsiner i sallander osv... gillar mycket olika smaker, koriander, basilika, osv... mycket smaker... inte stark men olika smaker.
− Fläskfilé 250g ca 25:-
− Apelsin ca 3:-
− Koriander, färsk ca 10.-
− Nudlar ca 5:-
− Aprikoser torkade naturgodis lösvikt ca 10:-
− Avokado ca 5:-
− Soltorkade tomater, burk 30.- färska ca 10:-
− Grönmögelost ca 20:-
− Toblerone ca 20:-
TOTALT: 108:-

Ingredienser

portioner
  • 1 fläskfilé, i bit
  • örter provencale
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja
  • 1 msk färsk basilika

Avokado och apelsinsallad:

  • 2 avokador
  • 1 apelsin
  • 0,5 rödlök

Gör så här

  1. Rulla köttet i de provensaliska örterna.
  2. Stek tillsammans med krossade vitlöksklyftorna och olivolja.
  3. Salta och peppra.
  4. Skär det färdiga köttet i fina skivor och servera.
  5. Avokado och apelsinsallad:
  6. Skala och filéa apelsin, gröp ur avokado och skär i bitar.
  7. Blanda i skål tillsammans med fint skuren rödlök, olja, salt och peppar.
  8. Servera tillsammans med den stekta fläskfilén.