Mickes fläskfilé med potatissallad

Mickes fläskfilé med potatissallad
Foto: Mastiff AB

En härligt marinerad och grillad fläskfilé som får sällskap av en ljummen potatissallad och en kryddig grill sås.

16 juli 2008
10

Du behöver

  • 150 g Fläskfilé/person

Marinad:

  • olja
  • lök
  • vitlök
  • svartpeppar
  • salt
  • tabasco

Ljummen grek/fransk potatissallad:

  • färskpotatis
  • röd lök
  • gul lök
  • Feta ost
  • olivolja
  • kapris
  • gräslök

Grill sås:

  • crème fraiche
  • vitlök
  • svartpeppar
  • tabasco

Gör så här

  1. Dela fläskfilén i jämna bitar, banka ut dom så att dom blir tunna och fina.
  2. Lägg bitarna i marinaden och låt stå ett par timmar.
  3. Koka potatisen. Låt svalna innan ni delar den så att den inte går sönder.
  4. Smaksätt med olja, rödlök, gullök, smulad fetaost, kapris, olivolja och finhackad gräslök. Blanda allt väl och smaka av efter tycke.
  5. Blanda Crème Fraiche med färskpressad vitlök, svartpeppar och tabasco.
  6. Servera tillsammans med den nygrillade fläskfilén.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept