Lammrack

Lammrack
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 5 st lammrack
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 2 rullar getost, 200 g/rulle
  • 20 st rödbetor, små
  • salt
  • socker
  • olivolja

Till garnering

  • rosmarin
  • flytande honung
  • balsamicovinäger

Gör så här

  1. Lamm
    Putsa lammet.
  2. Skär rosmarin och vitlök.
  3. Häll på vatten och vin på lammet.
  4. Lägg i rosmarin och vitlök.
  5. Låt stå ca 3 timmar.
  6. Tag upp och torka av lammet.
  7. Salta och peppra.
  8. Grilla på hög värme.
  9. Låt vila på indirekt värme innan servering.
  10. Getost
    Skiva och lägg i kyl.
  11. Innan servering
    Sätt ugnen på 250 grader.
  12. Skiva lammet i ”kotletter” och lägg en skiva getost på varje.
  13. Rippla på lite honung och gratinera i ugn på 250 grader med grillelement.
  14. Rödbetor
    Koka betorna tills de är mjuka.
  15. Skala och vänd runt i salt, peppar och olivolja.
  16. Rosta i ugn på 225 grader i ca 10 minuter.
  17. Garnera med skuren rosmarin, flytande honung och lite balsamicovinäger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept