Helstekt spädgris

En maträtt som passar bra på sommaren då grillen är framme.

7-8 kg gris tar c:a 3h.

Beställes i god tid från den lokale slaktaren.

2 juli 2008
Visa mer

Du behöver

  • Griskött

Torrmarinad:

  • 0,5 dl Torkat Chilli pulver
  • 0,5 dl Chili flakes
  • 0,5 dl Rökt paprika pulver (Piemento)
  • 0,5 dl ingefära
  • 0,5 dl vitlökssalt
  • Grovmalen svartpeppar från kvarn.

Gör så här

  1. Få upp en jämn glöd som hålls vid liv med hjälp av vedklabbar.
  2. Blanda torkat Chilli pulver, Chili flakes, rökt paprika pulver (Piemento), ingefära, vitlökssalt och grovmalen svartpeppar i en skål
  3. Torrmarinera grisen på båda sidor.
  4. Grilla med regelbundna vändningar så att den blir jämt tillagad. Viktigt att tänka på är att vända den mer ofta i början så att den inte bränner.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept