Grillat lamm med senapssalsa

Du behöver

  • 4 st lammracks
  • 1 st vitlöks, krossad
  • 2 kvistar rosmarin, hackad
  • 5 dl rödvin, tex. något bag-in-box som är över
  • 2 msk blandade gula och bruna senapsfrön
  • 1 dl dijonsenap
  • 1 msk dragon, hackad
  • 2 st tomater, skalade och urkärnade
  • 1 st hel saltgurka

Gör så här

  1. Putsa lammet.
  2. Lägg lamm, vitlök och rosmarin i rödvin.
  3. Låt marinera i 4 timmar.
  4. Ta upp och torka av.
  5. Förväll senapsfröna.
  6. Spola i kallt vatten.
  7. Häll av vattnet och blanda med dijonsenap och dragon.
  8. Skär tomater och saltgurka i små tärningar.
  9. Blanda med senapen.
  10. Grilla lammet.
  11. Låt vila.
  12. Skär i sköna ätbitar.
  13. Det är perfekt att hålla i benet när man äter så se till att ha servetter till hands.
  14. Stryk på senapssalsan och servera med exempelvis ugnsbakad färskpotatis och en fräsch sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept