Gödkalv, tonfisk och kapris

Från Förkväll

Christian Hellbergs tre smaker, gödkalv, tonfisk och kapris.

8 november 2010
Visa mer
10

Du behöver

Gödkalv

  • 1 kg gödkalv netrecote, putsad
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk sechuannepeppar
  • 1 msk svartpeppar
  • 3-4 st lagerblad
  • olivolja
  • salt

Tonfisk

  • 0,5 kg tonfisk
  • 20 st kaprisbär
  • 2 st blodgrape
  • 10 st cocktailtomater, skalade
  • 4-5 kvistar dragon, färsk
  • 0,5 ask ruccola
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 msk champagnevinäger

Kapris

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk sardeller, hackade
  • 1 msk kapris, hackad
  • 1 dl Parmesanost, fint riven

Gör så här

  1. Gödkalv
    Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mixa kryddorna i kryddkvarn.
  3. Gnid in köttet i kryddmixen och salta.
  4. Rulla runt köttet i olja.
  5. Stek hela så att du får en stekyta runt om.
  6. Låt gå klart i ugn till 52 graders innertemperatur.
  7. Låt vila.
  8. Skiva i tunna skivor.
  9. Tonfisk
    Skär tonfisken i avlånga filéer.
  10. Vänd runt tonfisken i olja, salt och peppar.
  11. Halstra tonfisken hastigt runt om på hög värme.
  12. Låt svalna och skär i kuber.
  13. Dela kaprisbären i mitten.
  14. Skala och filea blodgrapen.
  15. Dela filéerna i mitten.
  16. Plocka dragonbladen.
  17. Skölj ruccolan.
  18. Blanda samman olivolja och vinäger.
  19. Vänd runt kapris, blodgrape, dragon och tomater i vinegretten.
  20. Kapris
    Blanda samman alla ingredienser.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept