Flankstek med champinjoncheviché

Flankstek med champinjoncheviché
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Flankstek med champinjoncheviché

19 ingredienser

En rosepepparstekt flankstek med champinjoncheviché.

Flankstek finns i välsorterade livsmedelsbutiker och i specialbutiker. Det är en bit av bukväggens muskler från ko eller kalv, en ganska mager bit kött eftersom man skurit bort mycket av fettet och senorna.

Ingredienser

portioner

Kött

  • 1 kg flankstek
  • 0,5 dl rosépeppar, krossad
  • 2 msk malen koriander
  • 2 citroner, skalet
  • smör, att steka i
  • klyfta vitlök, krossade efter smak
  • rosmarinkvist

champinjon

  • 0,5 kg champinjoner (små)
  • 1 citron, saften
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,5 grön chilifrukt
  • 0,5 knippe salladslök
  • 3 limefrukter, saften
  • 1 dl olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • strösocker

Serveras med

  • rödvinssås
  • potatismos

Gör så här

Kött

  1. Gnid in köttet med kryddorna och citronskalet.
  2. Stek det i smör med krossad vitlök och rosmarinkvistar.

Champinjoner

  1. Tvätta champinjonerna i kallt vatten och citronsaft.
  2. Strimla salladslöken fint.
  3. Hacka chilin och blanda samman limejos, olivolja, chili och salladslök.
  4. Smaka av med salt, peppar och lite socker.
  5. Vänd runt champinjonerna.
  6. Servera med rödvinssås och potatismos.