Flankstek med champinjoncheviché

Flankstek med champinjoncheviché
Foto: TV4
Från Förkväll

En rosepepparstekt flankstek med champinjoncheviché.

Flankstek finns i välsorterade livsmedelsbutiker och i specialbutiker. Det är en bit av bukväggens muskler från ko eller kalv, en ganska mager bit kött eftersom man skurit bort mycket av fettet och senorna.

30 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

Kött

  • 1 kg flankstek
  • 0,5 dl krossad rosépeppar
  • 2 msk korianderfrön, malda
  • 2 st citroner, skalet
  • smör att steka i
  • Vitlöksklyftor, krossade efter smak
  • rosmarinkvistar

Champinjoner

  • 0,5 kg champinjoner, små
  • 1 st citron, saften
  • 0,5 st röd chili
  • 0,5 st grön chili
  • 0,5 knippe salladslök
  • 3 st limefrukter, saften
  • 1 dl olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • lite socker

Serveras med

  • rödvinssås
  • potatismos

Gör så här

  1. Kött
    Gnid in köttet med kryddorna och citronskalet.
  2. Stek det i smör med krossad vitlök och rosmarinkvistar.
  3. Champinjoner
    Tvätta champinjonerna i kallt vatten och citronsaft.
  4. Strimla salladslöken fint.
  5. Hacka chilin och blanda samman limejos, olivolja, chili och salladslök.
  6. Smaka av med salt, peppar och lite socker.
  7. Vänd runt champinjonerna.
  8. Servera med rödvinssås och potatismos.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept