Biff med bourguignon sås och stekt savoykål

Biff med bourguignon sås och stekt savoykål
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En härlig biff tillsammans med savoykål och bourguignon sås är en alldeles ypperlig varmrätt, både till vardag och fest.

MATS NÄSLUNDS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
anka savoykål hasselbackspotatis

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
grädde smör kött ceasar sallad
− Biff
ca 40:-
− Sovoykål
ca 10:-
− Blå kongo
ca 15:-
− Kummin hel
ca 10:-
− Bacon
ca 10:-
− Blodapelsin
ca 5:-
− Melon galia
ca 10:-
− Pinjenötter
ca 17:-
TOTALT: 117:-

31 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 st biffar (á 250gram)
  • 0,5 st savoykål
  • 4 skivor bacon
  • 4 st potatis (blå kongo)
  • 4 st charlottenlök
  • 0,5 flaska flaska rött vin
  • 2 dl mörk buljong

Gör så här

  1. Skala och skär charlottenlök i halvor, fräs i panna tillsammans med bacon i tunna skivor.
  2. Lägg i lagerblad och krydda med salt och peppar. Lägg i buljong och häll på rött vin, låt koka.
  3. Skär potatisen i skivor och koka i en kastrull med vatten och lite salt.
  4. Strimla kålen och stek den i panna med olja och lite vatten tills den blir mjuk, krydda med salt och peppar.
  5. Stek biffen någon minut på vardera sida, skär den sedan i fina skivor.
  6. Lägg upp såsen, biffen och kålen.
  7. Färdigt att servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept