Biff med bourguignon sås och stekt savoykål

Biff med bourguignon sås och stekt savoykål
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Biff med bourguignon sås och stekt savoykål

7 ingredienser

En härlig biff tillsammans med savoykål och bourguignon sås är en alldeles ypperlig varmrätt, både till vardag och fest.

MATS NÄSLUNDS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
anka savoykål hasselbackspotatis

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
grädde smör kött ceasar sallad
− Biff
ca 40:-
− Sovoykål
ca 10:-
− Blå kongo
ca 15:-
− Kummin hel
ca 10:-
− Bacon
ca 10:-
− Blodapelsin
ca 5:-
− Melon galia
ca 10:-
− Pinjenötter
ca 17:-
TOTALT: 117:-

Ingredienser

portioner
  • 500 g biff
  • 0,5 savoykål
  • 4 skivor bacon
  • 4 potatis (blå kongo)
  • 4 schalottenlökar
  • 37,5 cl flaska rött vin
  • 2 dl mörk buljong

Gör så här

  1. Skala och skär charlottenlök i halvor, fräs i panna tillsammans med bacon i tunna skivor.
  2. Lägg i lagerblad och krydda med salt och peppar. Lägg i buljong och häll på rött vin, låt koka.
  3. Skär potatisen i skivor och koka i en kastrull med vatten och lite salt.
  4. Strimla kålen och stek den i panna med olja och lite vatten tills den blir mjuk, krydda med salt och peppar.
  5. Stek biffen någon minut på vardera sida, skär den sedan i fina skivor.
  6. Lägg upp såsen, biffen och kålen.
  7. Färdigt att servera.