Saffransgös

Du behöver

  • 400 g gös, skin och benfri
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 0,5 st fänkål
  • 2 st schalottenlök, skalad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st morot, skalad
  • 0,5 msk fänkålsfrö
  • 2 st stjärnanis
  • timjan
  • lagerblad
  • 0,5 st grön chili, urkärnad
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl buljong
  • olivolja
  • 0,5 st apelsin, juicen
  • 0,5 st citron, juicen
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Gösen
    Stycka gösen i 10 jämnstora bitar.
  2. Salta och peppra gösen.
  3. Baka gösen i ånga på 70 grader i ca 3-4 minuter.
  4. Grönsaker
    Skär grönsaker i tärningar.
  5. Skiva lök, chili och vitlök.
  6. Fräs allt i olivolja.
  7. Slå på vin och vatten.
  8. Lägg i timjan, lagerblad, fänkålsfrö och stjärnanis.
  9. Låt grönsakerna sjuda tills mjuka.
  10. Smaka av med saffran, apelsin- och citronjuice.
  11. Avsluta med salt och peppar.
  12. Lägg upp gösen på små tallrikar och fördela grönsakerna över gösen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept