Havsöring med tandoori och mynta

Havsöring med tandoori och mynta
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Havsöring med tandoori och mynta

20 ingredienser

Havsöring med smak av tandoori serveras med en mangosalsa och myntayoghurt.

Ingredienser

portioner

Havsöring

  • 4 havsöring (á 120 g)
  • salt
  • 2 msk tandoorikrydda

Salsa

  • 2 mango, mogna
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,5 dl mango chutney
  • 2 msk champagnevinäger
  • 2 msk vatten
  • 0,5 limefrukt, skalet
  • 1 msk farinsocker

Sallad

  • 2 plommontomater, skalade
  • 2 salladslökar
  • 0,5 knippe gräslök
  • 4 blad eklövsallad
  • 1 ask shisokrasse (eller vanlig krasse)
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 kvistar färska myntablad
  • olivolja (efter smak)
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

Fisk

  1. Salta fisken cirka en timme innan den skall stekas. Låt den stå framme i rumstemperatur.
  2. Sätt ugnen på 80 grader.
  3. Torka fisken torr med papper.
  4. Gnid in tandoorikrydda och stek på hög värme.
  5. Låt fisken gå klart i ugn tills den är 40 grader i mitten.
  6. Låt svalna.
  7. Plocka den tandooribakade öringen i bitar.

Salsa

  1. Skala och skär mangon i små fina tärningar.
  2. Mixa alla rester av mangon med vatten, vinäger och mango chutney till en slät kräm.
  3. Smaka av med lime och socker.
  4. Finhacka chilin, blanda i mangotärningar och chili i mangokrämen.

Sallad

  1. Kärna ur tomaterna och skär dem i fina tärningar.
  2. Skär salladslök i tunna ringar.
  3. Skär gräslöken fint.
  4. Blanda samman med olivolja och smak av med salt och peppar.
  5. Klipp krassen och riv sallad och lägg i kallt vatten.
  6. Strimla myntan fint.
  7. Blanda samman mynta och yoghurt.
  8. Servera salladen med tomatröra och myntayoghurt.