Gratinerad hummer

Gratinerad hummer
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Att gratinera hummer känns lite lyxigt och är väldigt gott!

YVONNE RYDING MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Mycket grönsaker, gärna udda sådana. Kryddor som är lite osvenskt i kombination med udda tillbehör. Typ couscous, vete……råris.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Härliga fräscha grönsaker och frukter. En stor fin hummer och lite löjrom.
− Cous cous ca 5:-
− Mynta ca 10:-
− Feta ca 15:-
− Chili ca 3:-
− Hummer fryst, 150g ca 50:-
− Zuchini ca 10:-
− Svart tomat ca 5:-
− Crisp sallad kruka ca 10:-
− Plommon ca 10:-
− Pistagenötter ca 10:-
TOTALT: 128:-

29 december 2008
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
2

Du behöver

  • 1 st hummer (dela i 2 st halvor)
  • 1 bit fetaost
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 knippe dill
  • salt

Gör så här

  1. Lägg den halva hummern på ugnsäkert fat.
  2. Blanda creme fraiche, hackad dill och feta ost.
  3. Klicka på hummern och gratinera i ugn 180 grader 8 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept