Tonfisk med mangosalsa

Tonfisk med mangosalsa
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Tonfisk med mangosalsa

6 ingredienser

Halstrad tonfisk som serveras med en kall mangosalsa.

CALLE SCHULMAN

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Gåslever. Pinjenötter. Ostar – typ gruyere och manchego och sånt.
− Tonfisk,ärsk
ca 40:-
− Ris
ca 5:-
− Räkor
ca 25.-
− Citronmeliss / citron
ca 10:-
− Mango
ca 10:-
− Manchego
ca 40:-
TOTALT: 130:-

Ingredienser

portioner
  • 2 bitar tonfisk (à 150 g)
  • 1 dl snabbris
  • 0,5 mango
  • 1 limefrukt, rivet skal och saft från
  • 0,5 rödlök, finskuren
  • 1 knippe färsk basilika

Gör så här

  1. Koka ris och ånga av.
  2. Svetta rödlök ris och basilika i stekpanna.
  3. Vänd tonfisken i kryddblandning av salt och peppar.
  4. Halstra tonfisken 20 sek på varje sida i het panna.
  5. Till detta serveras en mangosalsa.
  6. Mangosalsa:
  7. Tärna mango, blanda med 2 msk olivolja, limejuice och limeskal.
  8. Smaka av med salt och peppar.