Stekt flundra med citron och dillkokt potatis och hollandaisesås

Stekt flundra med citron och dillkokt potatis och hollandaise sås
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Stekt flundra med citron och dillkokt potatis och hollandaisesås

16 ingredienser

Fisk ska man äta en gång i veckan. Stek flundra och servera tillsammans med dillkokt potatis. Gör din egen hollandaisesås attha till. Mums!

VIGGO CAVLINGS MATKASSE

_MEN detta VILL jag gärna äta:
_Ostron och tonfisk är gott. Fisk på det hela taget är fantastiskt. Kobebiff är också kul. Tryffel är sagolikt gott.

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Årstiderna.com + skaldjur och ekologiskt fiskad fisk.
− Flundra
ca 30:-
− Mangoldskott
ca 10:-
− Eko Potatis
ca 5:-
− Räkor
ca 10:-
− Persilja
ca 10:-
− Grön mögel + Get
ca 25:-
− Walnöt – kärnor
ca 10.-
− Spena
ca 10:-
− Ägg
ca 10:-
− Melon
ca 10:-
− Citronmeliss
ca 10:-
TOTAL: 140:-

Ingredienser

portioner
  • 2 flundror
  • 6 potatisar
  • smör
  • 2 schalottenlökar
  • 1 knippe dill
  • citron
  • salt
  • peppar

Hollandaise sås

  • 100 g smör
  • 1,5 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • färsk dragon, hackad
  • färsk dill, hackad

Gör så här

  1. Dela fisken och stek den på benet, med schalottenlök och dill i mycket smör.
  2. Skala potatisen och dela den i bitar.
  3. Koka potatisen med dillkvistar, ½ citron och saften av den ½ citronen.
  4. Hollandaisesås:
  5. Smält smör på svag värme, den ska inte koka, i en kastrull, vispa samman ägg, vatten och vinäger i en kastrull.
  6. Vispa kraftigt hela tiden på svag värme, såsen får inte koka.
  7. Häll det skirade smöret över äggblandningen och vispa kraftigt hela tiden.
  8. Smaka av med dragon och dill.