Chilistekt laxfilé med senapsmarinerad avokado- och grönsakspilaff

Chilistekt laxfilé med senapsmarinerad avokado- och grönsakspilaff
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Chilistekt laxfilé med senapsmarinerad avokado- och grönsakspilaff

10 ingredienser

En varmrätt med lax som är chilistekt och serveras med avokado marinerad i senap och grönsakspilaff.

MARTIN LIDBERGS MATKASSE

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Bröd, räkor mm till en toastskagen till förrätt kanske.
Blandade grönsaker då avocado är ett måste, fisk, kanske lax, ris och någon god sås. Chokladpudding eller något annat med choklad till efterrätt slår aldrig fel. Detta finns i min dröm-kasse
− Lax, 250g ca 30:-
− Ris ca 5:-
− Blomkål ca 10:-
− Parmaskinka, paket ca 20:-
− Avokado ca 5:-
− Papaya ca 10:-
− Ruccola ca 10:-
− Gruyere ca 20:-
− Morötter ca 5:-
− Aubergine ca 10:-
− Timjan ca 10:-
TOTALT: 135:-

Ingredienser

portioner
  • 2 laxfiléer
  • 2 limefrukter
  • 0,5 aubergine
  • 2 morötter
  • 0,5 blomkål
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 avokado
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Ta bort skinnet på fisken och rulla i chilipulver.
  2. Stek fisken tillsammans med en delad lime och olivolja.
  3. Dela den färdiga fisken i fina bitar.
  4. Gröp ur avokadon och dela i stora bitar.
  5. Lägg i bunke tillsammans med dijonsenap och lite vatten, salt och peppar.
  6. Blanda och lägg upp på sidotallrik.
  7. Skala och dela aubergine, dela kål i små fina bitar, skala och skiva morötter.
  8. Koka riset och lägg i morötterna mot slutet några minuter så att de blir lite mjuka.
  9. Stek grönsakerna i olja och häll sist i riset.
  10. Stek alltsammans några minuter.
  11. Lägg upp på tallrik och servera tillsammans med fisken.