Pepparrökt lax med sataysås och grillade grönsaker

1h
4

Du behöver

  • 4 bitar lax á 150 g
  • socker
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk vitpeppar
  • 2 msk rosépeppar
  • 2 msk cashewnötter
  • 1 dl matolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1,5 dl ketjap manis (söt indonesisk soyasås)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1,5 lime
  • 0,5 zucchini
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Sockra och salta fisken, låt ligga i 30 minuter. Blanda de tre pepparsorterna, gnid in i laxen och rök den i ca 15 minuter. Färdigrökt lax kan med fördelas värmas på lite i ugnen och bör köpas hel och inte i bit.
  2. Sås: Skiva vitlök tunt och lägg i oljad stekpanna tillsammans med cashewnötter, sesamolja, limesaft och ketjap manis. Rör ihop och smaka av med salt.
  3. Skär ner grönsakerna i önskad storlek, salta och peppra dem och grilla sedan i en varm panna eller under grillvärme i ugnen.
  4. Servera laxen med sataysåsen och de grillade grönsakerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept