Tira mi su

Tira mi su
Foto: Mastiff AB
4

Du behöver

  • 100 g äggula
  • 175 g florsocker
  • 400 g mascarpone
  • 4 dl vispad grädde
  • 4 st gelatinblad, blötlagda
  • 4 msk marsalavin
  • 3 msk Kaluha
  • 3 msk galliano
  • 4 st savoiardikex
  • 1 st kopp mörkt kaffe, kallt
  • 1 dl girotter (inlagda körsbär) (frivilligt)

Gör så här

  1. Vispa äggula och florsocker fluffigt.
  2. Rör ner Mascarponeosten, tillsätt spriten och marsalavinet. Smaka av.
  3. Vispa upp nästan all grädde, spara 2 msk till gelatinet.
  4. Blanda ner äggsmeten med vispad grädde.
  5. Smält gelatinbladen i lite ovisspad grädde och blanda samman.
  6. Doppa biskvierna i kaffet, bara halva kakorna så att ovansidan är torr.
  7. Lägg sedan i dom i burkar/skålar som desserten skall serveras i.
  8. Fyll på med körsbären och avsluta sedan med att lägga i mascarponesmeten.
  9. Avsluta med att sikta kakaopulver över eller gör en lätt chokladsås på smält choklad, grädde och eventuellt lite likör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept