Raita med Boondi (Indiska kalaspuffar)

Du behöver

  • 1 l naturell yogurt
  • 0,5 st finstrimlad gul el röd lök
  • 2 st finskuren salladslök
  • 1 tsk finmalen cayennepeppar
  • 1 tsk finmalen vitpeppar
  • 1 msk salt
  • 1 msk Chaat masala (torkad kryddblandning lite syrlig)
  • 1 msk stekt och finmald kummin (bhoona jeera powder)
  • 1 st finhackad färsk chili (om starkt önskas)
  • 2 dl boondi (små små bollar av friterad kikärtsmjöl)

Gör så här

  1. Smaka upp youghurten med alla kryddor.
  2. Låt stå och dra tills det är dags att servera.
  3. Blanda först då ner Boondin så att den är krisprig och fräsch till gästerna!
  4. Lägg bara på boondi på toppen och rör inte om tills det ska serveras för att behålla krispiga.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept