Soyastekt majskyckling på bönragu

4

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst
  • salt och peppar
  • olivolja att steka i
  • soya

Karl Johan- och bönragu:

  • 100 g Karl Johansvamp
  • 30 g svarta bönor
  • 30 g blackeyed beans
  • 30 g vaxbönor
  • 30 g haricots verts
  • smör
  • salt och peppar
  • 8 st mandelpotatisar

Citronsmörsås:

  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • 100 g svenskt smör
  • 1 dl citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Stek kycklingbrösten i het panna i lite olivolja, slå på soyan och låt den koka in. Låt kycklingbröstet gå klart i ugn på 150 grader i ca 8 minuter.
  2. Karl Johan- och bönragu: Blanchera bönorna tills de är mjuka, stek Karl-Johansvampen i smör, vänd ner svampen i bönragun och smaka av med salt och peppar.
  3. Koka potatisen nästan klar, dela och grilla.
  4. Koka ner kycklingbuljong och grädde tills hälften återstår, rör ner smöret i såsen, smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept