Lax-sandwich på grillad pepparbrioche

4

Du behöver

  • 600 g lax delad på 8 bitar
  • salt och svartpeppar
  • 1 st pepparbrioche, skivas
  • 2 st bifftomater
  • 1 st röd lök
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul zucchini

Rostad vitlöks-aioli:

  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3 st äggulor
  • 2,5 dl olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar

Fänkålsslaw:

  • 1 st fänkålsstånd
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • salt och peppar
  • mald spiskummin
  • 50 g machésallad

Gör så här

  1. Halstra laxen i olivolja på hög värme i ca två minuter, salta och peppra.
  2. Grilla briochen, skiva grönsakerna och grilla zuccinin. Baka vitlöken och paprikan i ugn på 120 grader i 20 minuter. Pressa ur vitlöksköttet och skala paprikorna.
  3. Mosa vitlöken, blanda den med äggulor och salt. Tillsätt oljan lite i taget under omrörning, smaka av med peppar och citronsaft.
  4. Hyvla fänkålen tunt på en mandolin, salta och låt ligga i ca en halvtimme för att dra ur vattnet. Vänd ner fänkålen i yoghurten, smaka av med salt, peppar och spiskummin.
  5. Lägg salladen på brödet, laxen på och servera med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept