Saffranspotatis med löjrom och rödlök

Saffranspotatis med löjrom och rödlök
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Saffranspotatis med löjrom och rödlök

4 ingredienser

En otroligt enkel rätt att tillaga. Potatis som kokas med saffron och som sedan serveras med löjrom och lök.

KALLE MORAEUS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Gädda. Om det finns en kvarn så man kan mala . jo och fläskfärs måste finnas . grädde ,ägg,dill . salt peppar. Annars spelar det ingen roll .

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Löjrom, iransk kaviar . färsk fisk . älgkött, smör , grädde , salt peppar . lamm.

Mat är ju lite en fråga om vilken situation man är i. Pölsa eller stekt fläsk me löksås kan ju vara helt oslagbart och ibland räcker det me en lite jävla canape`.

− Gädda hemifrån
− Löjrom
ca 40:- 50g
− Fläskfärs ev kvarn
ca 20:-
− Saffran 1 påse 0,1g
ca 17:-
− Dill
ca 10:-
− Potatis
ca 5:-
− Fänkål
ca 10:-
− Morötter
ca 5:-
− Björnbär
ca 15:-
TOTALT: 122:-

Ingredienser

portioner
  • 2 potatisar
  • 1 dl crème fraîche
  • 80 g löjrom
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Skär potatisen i skivor.
  2. Koka med saffron och salt.
  3. Skär rödlök i små tunna skivor.
  4. Lägg upp potatisen, klicka på creme fraich och löjrom.
  5. Garnera med den tunt skivade rödlöken.