Pilgrimsmusslor, inkokta på spanskt vis

Pilgrimsmusslor, inkokta på spanskt vis
Foto: TV4
Från Förkväll

Grymt recept, som är perfekt att förbereda, blir nästan bättre då. Koka lagen med alla grönsaker i på morgonen eller dagen innan och värm precis innan servering. Pilgrimsmusslorna måste du dock steka samtidigt som du skall ha middagen.

26 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

Vid serveringen:

  • 12 st pilgrimsmusslor
  • 3 dl rimlag 10% (1 dl salt – 1 l vatten)
  • olivolja, till stekning

Grönsakslag:

  • 0,5 st paprika,röd
  • 0,5 st paprika, gul
  • 1 st morot, skalad
  • 1 st schalottenlök, skalad
  • 1 st vitlöksklyfta, skalad
  • 2-3 st salladslökar
  • stjärnanis
  • lagerblad, färska
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vin, vitt, torrt
  • olja
  • 1 pkt saffran
  • Salt, efter smak

Gör så här

  1. Grönsakslag - kan förberedas:
    Skär paprika, fänkål och morot i små fina tärningar. Skär schalottenlök och salladslök i tunna ringar och riv vitlöken.
  2. Fräs lök och vitlök i olja, det skall inte ta färg. Lägg i fänkål, paprika och morot. Fräs allt i ca 2 minuter.
  3. Lägg i lagerblad och stjärnanis. Slå på vin och vatten. Sänk värmen och låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt, saffran och apelsinjuice.
  4. Innan servering:
    Plocka och lägg musslorna i rimlagen i 8 minuter. Tag upp och torka av. Stek på hög värme, ca ½ minut på varje sida.
  5. Slå den varma inkokningslagen över musslorna och garnera med dill och körvel.
  6. Servera gärna med ett gott bröd och en citronaioli.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept