Grillad sparris på parmaskinka bädd med hyvlad pecorino ost

Från Kockduellen

Nyttig sparris tillsammans med parmaskinka toppad med pecorino ost.

ANETTE NORBERGS MATKASSE


Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Pasta, svamp, sparris, löjrom, glass, färska bär , lök, tomater

− Rolig korv/falukorv
ca 15:-
− Parmaskinka
ca 20:-
− Sparris?
− Rotfrukter – persiljerot, jordärtskocka, rotfrukt
ca 25:-
− Blåbär
ca 15:-
− Smördeg
ca 15:-
− Italiensk ost, pecorino el gorgonzola
ca 20:-
TOTAL: 110:-

12 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 4 st sparris
  • 1 liten bit pecorino ost
  • 2 skivor parmaskinka

Gör så här

  1. Dela sparrisen och grilla i grillpanna med olja, salt och peppar.
  2. Riv över citronskal.
  3. Lägg upp parmaskinkan på tallrik och lägg den grillade sparrisen på skinkan.
  4. Toppa med osten och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept