Sallad på spenat och rostade valnötter

Sallad på spenat och rostade valnötter
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Sallad på spenat och rostade valnötter

7 ingredienser

En härlig förrätt med nyttig spenat och knapriga valnötter!

CARIN DA SILVAS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Allt med kyckling, ingefära, pasta, och alla desserter…..

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Kycklingfilé, ingefära, kanelgifflar (konstigt jag vet) pasta
− Kycklingfilé ca 40:-
− Chili ca 3:-
− Lime ca 5:-
− Ingefära ca 10:-
− Vit choklad ca 20:-
− Spenat ca 10:-
− Vattenkrasse ca 10:-
− Äpple ca 5:-
− Fullkorns pasta ca 5:-
TOTAL: 108:-

Ingredienser

portioner
  • 100 g spenat
  • 100 g ärtskott
  • 1 rödlök
  • 50 g valnötter
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda spenat, ärtskott i en bunke.
  2. Rosta nötterna i panna med olivoja, salt och peppar.
  3. Skala rödlök och skär tunt.
  4. Lägg upp salladen på tallrik och toppa med skivad rödlök, valnötter och ringa lite olja över rätten.